1. Home
  2.  » 
  3. Onze merken
  4.  » Newstark Rolbuigers, ponseenheden en veerontlasting

Newstark Rolbuigers, ponseenheden en veerontlasting

NEWSTARK ontwerpt hoogwaardige geavanceerde technologische componenten zoals buigers en schuiven voor stempels.

Rolbuigers:
Units die gelijktijdig buigen en vervormen van plaatmateriaal mogelijk maken. Buigingen onder 90 graden, open buigingen ( meer als 90 graden), Z-buigingen en U-buigingen.
De units kunnen zijdelings, -boven of onder gemonteerd worden in het gereedschap.
Met het toepassen van deze units worden de gereedschapskosten minimaliseert en constructie vereenvoudigt. De rolbuigers zijn voorzien van een slijtvaste coating alsmede een coating die externe smering overbodig maakt. De zitting is 60 HrC. Specifiek geschikt voor lange levensduur. De Newstark rolbuigers zijn gepatenteerd. 3-D files beschikbaar.

Ponseenheden:
De Newstark ponseenheden zijn voorzien van 2 gasdrukveren. De eerste gasdrukveer zorgt voor de retourslag en een tweede is direct voorzien van een Iso. standaard nippel. Deze nippel is in de gasdrukveer en in de unit geïntegreerd waardoor voldoende afstroopkracht gewaarborgd is. Gasdrukveer/nippel en behuizing zijn perfect uitgelijnd en tegen verdraaiing gezekerd. De inbouw van deze units is extreem klein doordat de nippel in de gadrukveer en in de unit is geïntegreerd. De unit is voorzien van een sensor die de 0-positie van deze controleert. Het ponsen kan geschiedden onder een hoek, om gekromde vlakken en combinatie van ponsdiameters. Patent aangevraagd.

Veerontlasting:
Ontwikkelt en gebouwd om stansgereedschappen te trasporten en in het magazijn te zetten. Met dit product worden de stempelveren en/of gasdrukveren in het gereedschap ontlast. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het gebruik van deze standaard producten. De delen zijn fel gekleurd en daarmee goed zichtbaar in het gereedschap. De veerontlasting is gemaakt van een glas gevulde kunststof en kunnen hoge krachten weerstaan. Verder zijn deze veilig in gebruik doordat ze niet uiteen kunnen spatten.

Prestam-Ponsnippel en snijbus:
Deze worden gebruikt om een gat en eerste aansnijding te vormen in plaat materiaal. Hierdoor kan men zelfsnijdende schroeven gebruiken.
Het door deze nippel gevormde gat en aansnijding zorgen voor een hogere dichtheid van het materiaal en daarmee een verbeterde kwaliteit van de verbinding.